„Tee seda, mis teeb sind õnnelikuks“

Minu nimi on Diana Vederik ja ma olen 18-aastane. Ma elan Tallinnas hipsterite lemmiklinnaosas Kalamajas ja õpin Gustav Adolfi Gümnaasiumi 12.klassis prantsuse keele suunal. Mulle meeldib sporti teha ja oskan hästi halbu nalju teha. Ma suhtun maailma positiivselt, mulle meeldib olla sotsiaalne ning naudin erinevate inimestega suhtlemist, kuna teised inimesed inspireerivad mind. Selle kõige tõttu olen leidnud enda jaoks vabatahtliku töö. Alustasin vabatahtliku tööga 8. klassis ning olen aastate jooksul väga erinevates projektides osalenud: Arvamusfestival, Tallinn Fashion Week, Minu Unistuste Päev jpm. Mulle meeldib teisi aidata, kuna see pakub häid emotsioone, uusi kogemusi ja palju tutvusi.

 

Lisaks vabatahtlikule tööle olen juhatuse liige noorteorganisatsioonis Tegusad Eesti Noored, kus aitan edendada kodanikuharidust noorte seas. Minu jaoks on oluline, et noored teaksid, mis maailmas, eriti just Euroopas, toimub ning kuidas nad ise saaksid muutusi läbi viia. Olles Euroopa Liitu kuuluva demokraatliku riigi osa, arvan, et noored peaksid kasutama oma sõnaõigust, et muuta maailma paremaks.

 

Changemakers Academy kohta sain teada, kui üks korraldajatest kirjutas Tegusad Eesti Noored organisatsioonile ning palus seda programmi meie kogukonnas jagada. Lisaks jagamisele  otsustasin ka ise kandideerida, kuna mulle meeldis selle programmi ülesehitus:  sai töötada koos päris sotsiaalse ettevõttega ja mõelda välja midagi ainulaadset. Juba esmapilgul tundus terve programm minu huvidega sobivat ning nii ka läks.

 

Kahe kuu jooksul sain meeletult palju positiivseid emotsioone, uusi teadmisi ettevõtlusalal ning boonusena megalahedad sõbrad. Minu tiimis „Puhkus Kuubis“ olid Maksim, Anna, Piia-Liis, Emili ja mentor Andrei. Üheskoos aitasime Põhja-Eesti Pimedate Ühingul, kes pakub nägemispuudega inimestele tugi- ja hobitegevusi, innovatiivset turundusplaani koostada. Meie ideeks oli nägemispuudega inimestele fotograafia õpetamine. Noortena teeme me iga päev mitmeid pilte ning jagame neid sotsiaalmeedias – see tundub meie jaoks iseenesestmõistetav. Tahtsime, et ka nemad saaksid ennast väljendada sellisel nende jaoks erilisel ja teistsugusel viisil, mis varem oli nende jaoks kättesaamatu.

 

Minu meeskonna raske töö sai tasutud ning žürii valis meid oma lemmikuks. Kindlasti sain programmi jooksul rohkelt esinemiskogemust ja enesekindlust. Sain aru, et ettevõtlust ja ärijuhtimist sooviksin ka tulevikus õppida. Olen hakanud mõtlema, et kunagi võiksin ka ise sotsiaalse ettevõtte luua.

 

Kindlasti soovitaksin kõigil noortel, keda vähegi ettevõtlus huvitab ning kes soovivad maailma muuta, kandideerida. Maailma muutmine algab väikestest sammudest. Ma usun, et kõik inimesed peaksid tegema seda, mis neid õnnelikuks teeb, ning mind on Changemakers Academy kindlasti väga õnnelikuks teinud. Miks mitte ka sind?